Mur/grunnmur/fasader

BYGG I MUR OG GLEM VEDLIKEHOLDET I 20 ÅR - MINST!

Murverk har ingen begrensninger. Med Leca blokker får man en komplett yttervegg, rasjonelt og økonomisk. Leca blokken er materialet som bærer konstruksjonen, men samtidig også materialet som gir huset dets overflate, utseende og personlighet.

Sunt inneklima
Murhus er sunne hus med et godt inneklima. Ordinære Leca produkter består utelukkende av uorganiske materialer, produsert av naturlige råstoffer som leire, knust kalkstein (sement) og sand.

Miljøvennlig isolasjon
Leca Isoblokk er en ferdig isolert Leca blokk, spesielt egnet for bygging av murhus. Den avgir ingen skadelige gasser og er et trygt byggemateriale. Med Leca Isoblokk slipper du annen veggisolasjon og plast som forhindrer husets naturlige pustebehov.

God lydisolasjon
1,4 millioner mennesker er plaget av støy, ifølge Statens Forurensningstilsyn. Bor du i et sterkt trafikkert område, vil støyforurensning være et stort problem. Slike steder bør du bygge i mur. Murhus er nemlig inntil 14 desibel bedre enn trehus når det gjelder lydisolasjon mot utendørs støy. Selv med en differanse på bare 6 desibel, betyr dette at trehuset må være dobbelt så langt fra støykilden for å få samme innendørs lydnivå som trehuset. Så mye bedre isolerer mur! Også med tanke på innvendig lydisolasjon er det smart å velge mur, f. eks. mellom en hybel og resten av huset, spesielt etter de nye forskriftskravene om lyd mellom boenheter.

Varmt om vinteren, svalt om sommeren
Murhus holder jevn temperatur innvendig. Rett og slett fordi mur er et «tregt» materiale som opptar og lagrer temperaturen rundt seg og avgir den svært langsomt. Derfor er murhus svale og behagelige om sommeren, og varme og gode når vinterkulda setter inn. Siden mur holder så godt på varmen, greier du deg med mindre fyring, noe du vil merke på fyringsutgiftene.

Enestående brannsikkerhet
Norge er blant de vestlige land der det brenner mest. En av årsakene er rett og slett at vi bygger mer trehus enn de fleste. Og tre brenner lett. Mur derimot, brenner som kjent ikke.

Murhus råtner ikke
Råte, sopp og skadedyr stortrives i treverk og forårsaker skader for store summer hvert eneste år. Men på mur biter de ikke.

Sortiment farger å velge mellom
Farger spesielt egnet for murverk. Men overflater er mer enn bare farger, det er også strukturer. Med forskjellige former for påføringsmetoder kan du velge blant mange forskjellige overflatestrukturer. Du kan få røffe eller fine overflater, alt avhengig av tekniske krav og påføringsteknikk. Mulighetene er mange; glattpusset, kostet, stoplet, filset, brettskurt, stenket mv.  • Et moderne murhus i Drøbak er ett av mange der vi helt eller delvis tar ansvaret for murerarbeidet.  • Ferdig murhus i drøbak

  • Vi bruker Leca Fasadeblokk der f. eks gammel betongmur skal rehabiliteres, eller når et slitent trehus skal gjenoppstå som et vedlikeholdsfritt murhus. For maxit as, som blant annet produserer Leca, har vi regelmessige oppdrag. Her er det murt en demonstrasjonsvegg som påføres maxit Fiberpuss i anledning opplæring av murere og andre kunder.  • Stall i eidsberg kommune

  • For et boligbyggelag i Jessheim har vi løpende oppdrag. Her lager vi såle til et nytt renovasjonsanlegg.

Ottershagen & Hansen AS
Trondheimsveien 281
2016 Frogner

Tlf: +47 917 05 802

Ottershagen & Hansen AS
Trondheimsveien 281
2016 Frogner

Tlf: +47 917 05 802

Godkjent for ansvarsrett

Sertifisert etter byggebransjens våtromsnorm

Utviklet av Imaker as