Piper og peiser

- et av våre spesialområder

Ildsted og pipe må passe perfekt sammen.
Vi oppfører alle typer piper og peiser til private formål.

Før i tiden valgte man ovn eller ildsted uavhengig av hva slags pipe man hadde. Med så mange forskjellige typer ildsteder som finnes i dag (gass, olje, ved, pellets og åpne gruepeiser), stilles det helt andre krav til piper. Skal husets ovner og peiser virke tilfredsstillende, må ildsted og pipe passe perfekt sammen. Pipa er det produktet i byggebransjen som er belagt med de strengeste kravene i lovverket. Den må klare store temperaturbelastninger, og den må stå imot store fysiske og kjemiske belastninger. I tillegg må den dimensjoneres i forhold til ildstedet.

Gjennom vår samarbeidspartner, maxit as, har vi tilgang på markedets desidert mest brukte pipeelementer og -utstyr, i tillegg også mørtler og produkter som sikkerhetsmessig er nødvendig for trygg bruk og lang levetid.

  • Vi utfører regelmessig murerarbeid for maxit as, som bl.a er produsent av Leca piper og blokker. Her fra et fotoopptak der vi murer en Leca pipe. Bildene skal brukes i monteringsanvisningen som følger med disse pipene.

  • En gammel kjøkkenpeis som er omgjort til komfyr.

  • Vi murer nye piper og rehabiliterer gamle. Bildet viser hovedelementene i en ny Leca pipe.

Ottershagen & Hansen AS
Trondheimsveien 281
2016 Frogner

Tlf: +47 917 05 802

Ottershagen & Hansen AS
Trondheimsveien 281
2016 Frogner

Tlf: +47 917 05 802

Godkjent for ansvarsrett

Sertifisert etter byggebransjens våtromsnorm

Utviklet av Imaker as